Shetland Sheepdog

Här finner du vårt utbud av hundartiklar för Shetland Sheepdog. Observera att produkterna här är baserade på generell rasstorlek och är inte specifikt utvalda efter rasens särskilda egenheter. Hundar skiljer sig från individ till individ, kolla därför alltid att måtten stämmer för just din hund.

  Visar 1–36 av 137 resultat

  Shetland Sheepdog: En livlig och tillgiven vän

  Shetland Sheepdog, även känd som Sheltie, är en vacker och lojal hundras som har en stark personlighet och en intelligent sida. De är kända för att vara mycket tillgivna med sin familj och en stor vän för både barn och vuxna.

  En historia med rötter i Skottland

  Shetland Sheepdog härstammar från Shetlandöarna i Skottland och användes ursprungligen för att vaka över får och hjälpa till att samla ihop dem. De har en likhet med Collies, men är mycket mindre i storlek. Shelties är en viktig del av Skotsk kultur och har varit en populär hundras i många år.

  En kärleksfull familjehund

  Shetland Sheepdog är en mycket kärleksfull hundras som trivs bäst när de är runt sin familj. De är mycket tillgivna och vill ha kontakt med sin familj så mycket som möjligt. De är också väldigt nyfikna och sociala med andra människor och hundar. De är dessutom en viktig del i många familjer och är kända för att vara en stor vän för barnen.

  Intelligent och lättlärd

  Shetland Sheepdog är en mycket intelligent hundras som är lätt att träna. De har en stark vilja att behaga sin familj och är därför lättlärda. De är också väldigt lättsamma och svarar väl på positiv förstärkning och belöningar. De är dessutom väldigt nyfikna och har en stark önskan att lära sig nya saker.

  Kräver regelbunden träning och motion

  Shetland Sheepdog har en livlig och energetisk personlighet och kräver därför regelbunden träning och motion. De behöver både mental och fysisk utmaning för att hålla sig friska och glada. De är också väldigt aktiva hundar och trivs bäst när de har möjlighet att röra på sig och utforska sin omgivning.

  Viktig vård av päls

  Shetland Sheepdog har en vacker, lång päls som kräver regelbunden vård för att hålla sig frisk och glänsande. De bör borstas ofta för att undvika täppt päls och knutar. De behöver också regelbunden trimning för att hålla pälsen frisk och vacker. Dessutom är det viktigt att hålla ögonen rena och fri från smuts och damm för att undvika ögonproblem.

  En hundras med få hälsoproblem

  Shetland Sheepdog är en robust hundras med få hälsoproblem. De är dessutom väldigt tåliga och har en lång livslängd. De är också kända för att vara en hälsosam ras med få genetiska sjukdomar. Dessutom bör man se till att Shelties får regelbunden veterinärvård för att hålla sig friska och starka.

  En fantastisk vän för livet

  Shetland Sheepdog är en fantastisk vän för livet som är lojal, tillgiven och vänlig. De är en stor tillgång för sin familj och ger mycket kärlek och glädje. De är också en viktig del i många familjer och är kända för att vara en stor vän för barnen. Dessutom är Shelties en vacker hundras med en vacker och glänsande päls.