Bichon Frisé

Här finner du vårt utbud av hundartiklar för Bichon Frisé. Observera att produkterna här är baserade på generell rasstorlek och är inte specifikt utvalda efter rasens särskilda egenheter. Hundar skiljer sig från individ till individ, kolla därför alltid att måtten stämmer för just din hund.

  Visar 1–36 av 124 resultat

  Bichon Frisé – den charmiga och mjuka puffen

  Bichon Frisé är en liten och charmig hundras med en mjuk och vacker päls. Dessa hundar är kända för sin sociala och lekfulla natur, och är vanligtvis lätta att träna och sköta om.

  Ursprung och historia

  Bichon Frisé har sitt ursprung i Medelhavet, där de användes som sällskapshundar av handelsmän och sjömän. Rasen blev populär i Frankrike under 1800-talet och blev officiellt erkänd av Fédération Cynologique Internationale (FCI) år 1933.

  Utseende och storlek

  Bichon Frisé är en liten hund med en mjuk och volymfull päls som är vitt eller kritvitt. Deras huvud är rundat med mörka, vänliga ögon och öron som sitter högt på huvudet. Deras svans är mediumlång och brukar bära upprätt.

  En fullvuxen Bichon Frisé kan väga mellan 3-5 kg och vara ca 23-30 cm hög vid skuldran.

  Personlighet och träning

  Bichon Frisé är känd för att vara en social och lekfull hund. De är vanligtvis mycket vänliga mot människor och andra djur, och gör bra familjehundar. De är även intelligenta och lätta att träna, men kan vara envisa ibland. Det är viktigt att man är bestämd men inte hårdhänt i träningen och att man ger dem mental utmaningar.

  Livslängd och hälsa

  Bichon Frisé har en förväntad livslängd på cirka 12-15 år. Som med alla hundraser finns det vissa hälsoproblem som är vanligare hos Bichon Frisé än hos andra raser. Dessa inkluderar bland annat luxation i knäleden, Patella och allergiska reaktioner. Det är viktigt att man köper sin hund från en ansedd uppfödare och att man håller koll på hundens hälsa under dess livstid.

  Bichon Frisé som familjehund

  Bichon Frisé är en utmärkt familjehund, på grund av sin sociala och lekfulla natur. De är mycket vänliga mot barn och andra djur, och älskar att vara i närheten av sin familj. De är även mycket lätta att träna och sköta om, så länge man är bestämd men inte hårdhänt i träningen och ger dem mental utmaningar.

  Eftersom Bichon Frisé är en liten hund, kräver de inte så mycket plats och rörelse som en större hundras. De är därför lämpliga för mindre lägenheter eller för personer som inte har möjlighet att ge en större hund tillräckligt med motion och träning. Men det är viktigt att komma ihåg att Bichon Frisé är en hund och behöver få röra på sig och få mentala utmaningar.

  Sammanfattningsvis är Bichon Frisé en charmig och mjuk hund som är känd för sin sociala och lekfulla natur. De är lätta att träna och sköta om, och är en utmärkt familjehund. Men det är viktigt att komma ihåg att även om de är små, behöver de få röra på sig och få mentala utmaningar, och att man bör välja en ansedd uppfödare och hålla koll på hundens hälsa under dess livstid.