Border Collie

Här finner du vårt utbud av hundartiklar för Border Collie. Observera att produkterna här är baserade på generell rasstorlek och är inte specifikt utvalda efter rasens särskilda egenheter. Hundar skiljer sig från individ till individ, kolla därför alltid att måtten stämmer för just din hund.

  Visar 1–36 av 37 resultat

  Om Border Collie

  Border Collie är en intelligent och aktiv hundras som är känd för sin förmåga att arbeta med får. Rasen härstammar från gränsområdet mellan England och Skottland och har använts som arbetshund i över hundra år.

  Utseende och storlek

  Border Collie är en medelstor hund med en muskulös och atletisk kropp. De har ett tätt och glansigt päls som kan vara svart, svart och vit eller annan färg. Deras ögon är vanligtvis mörka och kraftfulla, och deras öron är stående. En vuxen Border Collie väger vanligtvis mellan 20 och 30 kg och är mellan 48 och 56 cm hög.

  Personlighet

  Border Collie är kända för sin intelligens och lojalitet. De är mycket lättlärda och villiga att arbeta, och de är också väldigt kärleksfulla och tillgiven mot sina ägare. De kan vara lite reserverade mot främlingar, men det är inget att oroa sig för. Border Collie är också väldigt aktiva och energiska, och de behöver mycket motion och träning för att hålla sig i form.

  Träning och aktivering

  Border Collie är en mycket intelligent hundras och behöver mental och fysisk aktivering för att hålla sig glad och frisk. De är lätta att träna och är väldigt mottagliga för positiv förstärkning. De är också väldigt känsliga för tonläget i rösten och reagerar bra på belöningar och uppmuntran. De är också mycket lätta att träna i olika hundsportar som agility, lydnad och frisbee.

  Är Border Collie en familjehund?

  Border Collie är en väldigt lämplig hund för familjer med barn. De är mycket kärleksfulla och tillgivna mot barnen och skyddar dem ofta. De är också väldigt lätta att träna och kan lära sig olika kommandon och trix. Det är viktigt att ge Border Collie tillräckligt med motion och aktivering, eftersom de kan bli olyckliga och destruktiva om de inte får det.

  Border Collie är vanligtvis bra med andra djur, så länge de har tränats och socialiserats ordentligt. Rasen är vanligtvis väldigt social och trivs i sällskap med andra hundar och människor. De kan dock vara lite territoriella och kan bli oroad om de känner sig hotade av andra djur. Det är därför viktigt att introducera Border Collie till andra djur på ett lugnt och kontrollerat sätt.

  Skötsel och vård

  Border Collie är en lätt underhållen hundras med ett tätt och glansigt päls. De behöver borstas regelbundet för att hålla pälsen frisk och glansig. Rasen är också känd för att vara lite känslig för väderförändringar, så det är viktigt att hålla dem varma och torra när det är kallt eller blött ute. Rasen är också känd för att vara lite känslig för mat, så det är viktigt att ge dem en högkvalitativ och balanserad kost.

  Sammanfattningsvis är Border Collie en intelligent och aktiv hundras som är känd för sin förmåga att arbeta med får. De är mycket lättlärda och villiga att arbeta, och de är också väldigt kärleksfulla och tillgiven mot sina ägare. De är också väldigt aktiva och energiska, och de behöver mycket motion och träning för att hålla sig i form. Border Collie är en väldigt lämplig hund för familjer med barn och är vanligtvis bra med andra djur. Rasen kräver regelbunden borstning och en balanserad kost för att hålla sig frisk och glad.