Hemmet

Artiklar för kattens hem – allt från matskålar, underlägg och sovplatser till sängar, dörrar och filtar.

Visar 1–36 av 197 resultat

Så tar du hand om din katt hemma

Att ha en katt är en trevlig och rolig upplevelse, men det är också viktigt att komma ihåg att det finns viss ansvar som följer med. Här är några tips på hur du kan ta hand om din katt hemma.

Mat och vatten

Det är viktigt att se till att din katt har tillgång till tillräckligt med mat och vatten hela tiden. Se till att du fyller på mat- och vattenskålarna regelbundet. Katter är ofta mer kräsna än hundar när det gäller mat, så det kan vara bra att testa olika sorter tills du hittar något som din katt gillar.

Kattlåda

En kattlåda är en viktig del av att ta hand om din katt hemma. Se till att du har en låda som är tillräckligt stor för din katt, och byt ut kattsanden regelbundet. Placera lådan på en lugn och avskild plats i hemmet.

Klösträd

Katter älskar att klösa, så det är viktigt att du har ett klösträd hemma. Detta hjälper också till att hålla dina möbler intakta. Se till att du väljer ett klösträd som är lämpligt för storleken på din katt.

Leksaker

Det är bra att ha ett utbud av olika leksaker hemma för din katt. Detta håller den sysselsatt och ger den möjlighet att utforska och leka. Prova olika sorters leksaker, såsom kattgodis, kattnäbb och kattskjutleksaker.

Sjukvård

Det är viktigt att hålla koll på din katts hälsa och se till att den får den vård den behöver. Detta inkluderar regelbundna veterinärbesök och att ge din katt de vacciner den behöver. Det är också viktigt att kasta en blick på din katt då och då, för att se till att den inte har några skador eller sjukdomar.

Så här tar du hand om din katt hemma

Att ta hand om en katt är enkelt, men det finns ett par saker som är viktigt att tänka på. Se till att din katt har tillgång till tillräckligt med mat, vatten, en kattlåda och leksaker.

Glöm inte heller bort att ge din katt den vård den behöver, inklusive regelbundna veterinärbesök och vaccineringar. Dessutom är det bra att ha ett klösträd hemma för din katts skull, så att den kan få utlopp för sin naturliga klösinstinkt.

Genom att följa dessa enkla råd kan du hjälpa din katt att må bra och ha en hälsosam livsstil hemma. Hos Pawpalace finns produkterna du och din katt behöver genom livet.