West highland terrier

Här finner du vårt utbud av hundartiklar för West highland terrier. Observera att produkterna här är baserade på generell rasstorlek och är inte specifikt utvalda efter rasens särskilda egenheter. Hundar skiljer sig från individ till individ, kolla därför alltid att måtten stämmer för just din hund.

  Visar 1–36 av 124 resultat

  West Highland Terrier!

  West Highland Terrier, även känd som ”Westie”, är en av Skottlands mest älskade hundraser. Med sina busiga personligheter, söta utseenden och envishet är det inte svårt att se varför dessa små terrirar har vunnit hjärtan över hela världen.

  Läs vidare för att lära dig mer om denna unika och livliga ras!

  Utseende och storlek

  West Highland Terrier är en liten men kraftfull hundras med en stor personlighet. De har en kort, tjock päls som ofta är vitt eller creme färgad, och en busig svans som står rakt upp.

  Deras storlek gör dem till en perfekt storlek för både inomhus- och utomhusliv, med en vikt på ungefär 10-16 kg och en höjd på ungefär 25-28 cm vid axeln.

  Personlighet och beteende

  Westies är kända för sin envishet och sitt självständiga sätt, men de är också mycket kärleksfulla och lojala mot sina ägare. De är utmärkta vakthundar med en god luktsinne och stark jaktinstinkt, men de är också mycket lekfulla och sociala med andra hundar och människor.

  De är också kända för sin förmåga att underhålla sig själva, så de är en utmärkt val för ensamma ägare.

  Träning och aktivitet

  West Highland Terrier är en aktiv och frisk hundras som behöver regelbunden motion och mental stimulans för att hålla sig glad och frisk. De är utmärkta jägare, så långa promenader och lek i parken är en viktig del av deras dagliga träning.

  De är också mycket smarta och lärvilliga, så regelbunden lydnadsträning och uppgiftslösning är en viktig del av deras mentala stimulans.

  Vård och skötsel

  West Highland Terrier har en tjock och glänsande päls som kräver regelbunden borstning för att hålla den frisk och välvårdad.

  De måste också regelbundet borstas för att förhindra matspill och lös hud, särskilt under moltsäsonger. De är också kända för att ha en tendens till dålig andedräkt, så det är viktigt att se till att deras tänder är väl skötta genom regelbunden tandhygien och tandbesök hos en veterinär.

  Livslängd och hälsoproblem

  West Highland Terrier har en genomsnittlig livslängd på 12-16 år och är generellt en hälsosam och robust ras.

  Dock är de kända för att vara mottagliga för vissa hälsoproblem, inklusive öroninfektioner, tandproblem, sköldkörtelrubbningar och allergier.

  Därför är det viktigt att se till att din Westie får regelbunden veterinärvård och att hålla koll på deras hälsa.

  Sammansättningen av en West Highland Terrier-familj

  West Highland Terrier är en underbar hundras för familjer med barn eller ensamma ägare. De är mycket sociala och älskar att vara omgiven av människor och andra hundar.

  De är också lättlärda och enkla att träna, så de är en utmärkt val för första gången hundägare. Men de har en envis personlighet, så det är viktigt att vara bestämd och konsekvent i deras träning och uppfostran.

  Slutsats

  West Highland Terrier är en underbar och livlig hundras med en stor personlighet och en söt utstrålning. Med rätt träning, vård och uppfostran kan de bli en lojal och kärleksfull kompis för livet.