Köpvillkor

Köpvillkoren uppdaterades senast 19/07/2023

1. Köp

Vid beställning från Pawpalace.se träffas avtal om köp först när vi bekräftat beställningen genom en e-postad orderbekräftelse.
Förekommer det felaktigheter (t.ex. felaktigt pris eller tryckfel/felskrivning) i orderbekräftelsen förbehåller vi oss rätten att korrigera felet i efterhand.

Åldersgräns
Pawpalace.se ställer sig i linje med Klarnas regler och villkor för vem som har rätt att handla online.

2. Leverans

Pawpalace.se levererar inom hela Sverige och vi använder Postnord och/eller Bring. Normalt sett skickar vi din order inom 16 h (helgfria vardagar) och leveranstiden hem till dig är 1-3 vardagar (beroende på tillgängliga leveransalternativ i ditt område) från det att vi mottagit din order. Vid enstaka tillfällen kan leveranser som sker med lantbrevbärare dröja ytterligare 1-2 arbetsdagar utöver den normala leveranstiden. Vid köp under 500 kr debiteras du en fraktavgift på 49 kr. För paket som skickas med Bring är leveranstiden 5-8 vardagar beroende på vara och beställningstidpunkt.

MyPack Collect / Ombud
Postpaket MyPack levereras direkt till ditt närmaste postombud. Vid köp över 500 kr är det fri frakt, fraktavgiften på 49 kr tillkommer vid ordrar som understiger 500 kr. För att kunna välja detta leveransalternativ får din order ha en maxvikt på 20 kg. Du blir aviserad via SMS när ditt paket är framme. Glöm inte att ta med dig giltig legitimation eller Mobilt BankID i kombination med PostNord Appen, bud ska visa upp både sin och mottagarens legitimation. Obs! Ej uthämtat paket debiteras med en avgift på 250 kr.

Hempaket utan kvittens
Hempaket utan kvittens levereras hem till dig utan att du behöver vara hemma. Vid köp över 500 kr är det fri frakt, fraktavgiften på 49 kr tillkommer vid ordrar som understiger 500 kr. Leverans utan kvittens kan endast genomföras till dig som bor i villa, hus, olåsta lägenhetshus eller lägenhetshus där chauffören kan komma in med portkod.

Skrymmande
Beställningar som görs med en totaltvikt om mer än 20 kg anses som skrymmande. För dessa beställningar tar vi en fraktavgift om 99 kr. Det finns ingen möjlighet att få fri frakt när din orders totala vikt överstiger 20 kg. I butiken säljs också mycket skrymmande produkter, dessa kräver leverans på pall och således är kostnaden för leverans av dessa 319 kr. Det finns ingen möjlighet att få fri frakt när du handlar en sådan vara från oss.

Leveransförsening
Vid eventuella leveransförseningar så kontaktar Pawpalace.se dig via e-post.

Transportrisk
Beroende på vad du beställer hos Pawpalace står våra olika leverantörer för transportrisken vid leverans. Våra leverantörer omfattar Gibbon Agrobiothers AB, Aspen Horse AB, VidaXL och Red Dingo Sweden som samtliga står för transportrisken från Pawpalace.se’s centrallager till kund. Vid returer står kund för transportrisken till Pawpalace.se’s centrallager.

Transportskador
Om du har mottagit en transportskadad produkt ska detta anmälas direkt till Pawpalace.ses kundtjänst.

Felaktig produkt
Har du mottagit en felaktig produkt bör detta anmälas direkt till Pawpalace.ses kundtjänst.

3. Priser och betalning

Priser
Priser anges inklusive moms. Avgift för frakt tillkommer på köpbelopp under 500 kr. Den slutgiltiga kostnaden inklusive fraktavgift anges på kassasidan. Alla priser är angivna i svenska kronor (SEK).

Realisations- och kampanjvaror
Priser på kampanj- eller realisationsvaror (rea-varor) gäller till utsatt datum eller till varan har tagit slut på vårt lager. I de fall där slutdatum saknas gäller pris till vi väljer att ta bort kampanjen.

Betalningsmetoder
Pawpalace.se erbjuder i samarbete med Klarna direktbetalning, kontokortsbetalning, delbetalning samt fakturabetalning. Denna betallösning kallas för Klarna Checkout. Genom att lämna information i kassan godkänner du Klarnas villkor. Genom att klicka på ”Slutför köp” godkänner du Pawpalace.se’s köp- och leveransvillkor.

Direktbetalning
Direktbetalning genom Klarna Checkout kan användas av dig som har internetbank hos Svenska Handelsbanken, SEB, Swedbank eller Nordea. När du genomför ett köp skickas du vidare till Internetbanken för inloggning och pengarna dras direkt från ditt konto när du godkänt ditt köp.

Kortbetalning
Kortbetalning via Klarna kan användas av dig som använder VISA, Mastercard och American Express utfärdade av en svensk bank. Vid betalningstillfället fylls kortnummer, giltighetstid och CSV-kod i, i de angivna fält. När köpet är utfört reserveras pengarna på ditt konto och dras från kontot vid leveranstillfället. Inga kortuppgifter lagras hos oss, utan de sparas hos vår samarbetspartner Klarna som innehar SSL-certifikat och uppfyller kraven för de så kallade Payment Card Industry Data Security Standards (PCI DSS).

Faktura
Pawpalace.se erbjuder fakturabetalning i samarbete med Klarna. Fakturan skickas via e-post i samband med att din beställning lämnar vårt lager. Fakturan har en förfallotid på 30 dagar. Ingen fakturaavgift tillkommer. Vid försenad betalning tillkommer påminnelseavgift samt dröjsmålsränta med 24% plus gällande referensränta. Vid beställning mot faktura görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen via post eller digital brevlåda.

Delbetalning
Du har genom Pawpalace.ses samarbete med Klarna möjligheten att dela upp din betalning på 6, 12 eller 24 månader. du ser enkelt vad din månadskostnad kommer att bli och du får dina alla dina köp samlade på en månadsfaktura eller i Klarna appen. Det ger dig bra en överblick och du betalar bara en aviavgift. Du kan självfallet när som helst betala av den återstående skulden. Mer information om Klarnas delbetalningsvillkor går att läsa på deras hemsida.

Återbetalning
Pawpalace.se återbetalar pengar inom 20 dagar från den dag överenskommelse om återbetalning träffats. Vid överenskommelse om omleverans eller avhjälpande av fel vid reklamation återbetalar vi eventuella fraktkostnader inom 20 dagar från det att vi mottagit den reklamerade varan.

4. Ångerrätt

Vid köp hos Pawpalace.se så har du som kund alltid rätt att ångra ditt köp i upp till 14 dagar efter det att du har mottagit din order. När du mottagit en order har du självklart rätt att undersöka dina varor men om du har hanterat varan i en större omfattning än vad som krävs för att fastställa varans skick eller egenskaper förbehåller sig Pawpalace.se sig rätten att ta ut en värdeminskning vid ett eventuellt ångrat köp. Vid en beställning av varor som levereras i förpackningar som inte går att öppna utan att skada förpackningen så har du som kund rätt att öppna förpackningen för att granska din vara utan att din returrätt förbrukas. Pawpalace.se förbehåller sig dock rätten att göra ett eventuellt avdrag på återbetalningsbeloppet motsvarande det värde som varans värde minskat med till följd av att (1) varan hanterats i större omfattning än vad som är tillåtet enligt lag (dvs. varan kan inte längre anses vara oanvänd/oskadd) och/eller (2) förpackningen tillfogats större skada än vad som situationen krävt vid öppnandet av förpackningen.

Returnera varor till vårt e-handelslager:

 • Vid retur av varor tar Pawpalace en returavgift om 300 kr. Detta belopp dras från det belopp som återbetalas dig genom Klarna. Väljer du att själv att stå för portot ersätter vi dig inte för detta.
 • När du ber om en retur från Pawpalace får du en returfraktsedel skickad till dig via e-post. Denna sätter du fast utanpå paketet innan du lämnar paketet till valfritt Postnord-ombud.
 • När ditt returpaket har kommit tillbaka till oss så hanterar vi returen inom 10 arbetsdagar. Vid eventuella frågor så kontaktar vi dig. Återbetalningen sker automatiskt via Klarna. Återbetalningen sker oftast inom ett par arbetsdagar men kan dröja upp till 14 dagar. Vi har ingen möjlighet att återbetala dig för en vara innan returen har behandlats.

Byte av vara:

 • Vi har ingen möjlighet att genomföra ett byte via vår returhantering. Vill du ha en ny vara så returnerar du den vara du inte vill ha, och gör en ny beställning på den nya varan på vår hemsida.
 • Returadress:
  C/O Pawpalace Group AB
  Funbo Vargspåret 19B
  755 97 Uppsala

5. Reklamation

Samtliga varor på Pawpalace.se omfattas av lagstadgad reklamationsrätt på 3 år. Det är endast ursprungliga fel som omfattas av reklamationsrätten och inte sådana fel som är orsakade av normalt slitage. Reklamation av varor till Pawpalace.se ska göras inom skälig tid, dock inom 2 månader efter att du mottagit varan. Eventuell tvist ska lösas av antingen Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR).

ARN: https://www.arn.se/

Allmänna Reklamationsnämnden,
Box 174
101 23 Stockholm

EU ODR: https://ec.europa.eu/odr

När du upptäcker att det finns ett fel på varan och vill göra en reklamation kontaktar du oss snarast möjligt genom e-post.

E-post: kundtjanst@pawpalace.se

Returer skickas som paket till vårt e-handelslager:

C/O Pawpalace Group AB
Funbo Vargspåret 19B
755 97 Uppsala

6. Personuppgifter, säkerhet och sekretess

När du genomför en beställning hos oss anger du personuppgifter såsom namn, adress eller telefonnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Vi dokumenterar även all kommunikation som vi har med dig via e-post, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Vi kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part.

Om du vill ha vårt nyhetsbrev kommer vi skicka produkterbjudanden och information till dig via e-post. Du kan enkelt avbryta din prenumeration genom att kontakta oss via e-post.

Som registrerad kund hos oss har du enligt personuppgiftslagen rätt att begära ut de uppgifter vi lagrar om dig. Om informationen vi lagrar om dig är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska korrigeras eller tas bort ur systemet. Vill du utföra en sådan korrigering eller borttagning av uppgifter måste du kontakta oss via e-post.

Cookies
En cookie är en textfil som skickas från en webbsida, t.ex. pawpalace.se, till din dator, där den lagras antingen i minnet (session cookies) eller som en liten textfil (textbaserade cookies). Cookies används för att ge tillgång till olika funktioner på vår webbplats. På pawpalace.se används cookies för statistik, spara varukorg och moms-inställningar. Om du har ställt in din webbläsare på att inte acceptera användning av cookies kommer du inte kunna använda alla funktioner på vår webbplats. Du kan enkelt ändra inställningar eller ta bort lagrade cookies genom inställningarna i din webbläsare.

Allmänt

Följande villkor är tillämpliga på det köpeavtal du som kund sluter med bolaget Pawpalace Group AB (pawpalace.se), organisationsnummer 559342-2842.

Som konsument skyddas du alltid av de i allmänhet tvingande regler som följer av tillämpad lagstiftning.

Du kan läsa mer om dina rättigheter som konsument på Konsumentverkets hemsida.