Shar pei

Här finner du vårt utbud av hundartiklar för Shar pei. Observera att produkterna här är baserade på generell rasstorlek och är inte specifikt utvalda efter rasens särskilda egenheter. Hundar skiljer sig från individ till individ, kolla därför alltid att måtten stämmer för just din hund.

  Visar 1–36 av 139 resultat

  Denna härliga hundras – Shar Pei: En Guide till dess historia, personlighet och vård

  Shar Pei är en ovanlig och unik hundras med en lång och intressant historia. De är kända för sina unika drag, som sina rynkor och kraftiga muskler, och deres personlighet, som är både tillgiven och beskyddande. I denna guide ska vi ta en närmare titt på Shar Pei, dess historia, personlighet och vårdbehov.

  En unik historia: Shar Pei – Från kinesiska krigshundar till populära sällskapshundar

  Shar Pei har sitt ursprung i Kina, där de användes som krigshundar och vakthundar. De var också använda för jakt och slagsmål. På grund av sina unika drag och kraftfulla muskler, blev de värdefulla för kinesiska adelns jakter och försvar.

  Under den kinesiska kulturrevolutionen blev Shar Pei nästan utrotade, men några få hundar importerades till USA i början av 1970-talet, där de började bli populära som sällskapshundar. Idag är Shar Pei en uppskattad och respekterad hundras över hela världen.

  En beskyddande vän: Shar Pei – Personlighet och beteende

  Shar Pei är en lojal och tillgiven hund som ofta är mycket beskyddande över sin familj. De har en tendens att vara reservade med främlingar, men de är snälla och vänliga mot dem som de har lärt känna. De är också intelligenta och lättlärda, men kan ibland vara envisa.

  Det är viktigt att socialisera en Shar Pei redan från en ung ålder för att undvika aggression och rädsla. De har också en stark beskyddarinstinkt, så det är viktigt att lära dem rätt beteende och respekt för andra människor och djur.

  Vård av en Shar Pei: Vad du behöver veta

  Shar Pei har en kort, tät päls som kräver regelbunden borstning för att förebygga klippning. De är också kända för att dras till sina egna rynkor, så det är viktigt att hålla dem rena och torra för att förebygga infektioner. De kan också vara känsliga för värme och fukt, så det är viktigt att hålla ett öga på dem när det är varmt ute.

  Shar Pei kräver också regelbunden motion, men de är inte en hundras som kräver massor av träning. En daglig promenad eller lekstund i trädgården är tillräckligt för att tillfredsställa deras behov.

  De är också kända för att lida av övervikt, så det är viktigt att hålla koll på deras matintag och se till att de får en balanserad diet. Deras rynkor kan också göra det svårt för dem att se, så det är viktigt att hålla dem fritt från smuts och damm.

  Slutsats: En fantastisk vän i en Shar Pei

  I sammanfattning är Shar Pei en unik och tillgiven hundras med en intressant historia. De är beskyddande och lojala mot sin familj, men kan vara reservade med främlingar. De kräver regelbunden vård för sin päls och rynkor, samt en balanserad diet och regelbunden motion.