Kammar

Att ta hand om sin hunds päls är en viktig del av hundens hälsa och välbefinnande. För att göra detta på ett enkelt och effektivt sätt behöver man rätt verktyg. På Pawpalace erbjuder vi kammar för hund som hjälper till att göra pälsvården enklare och mer behaglig för både dig och din hund.

  Visar alla 17 resultat

  Kammar för alla pälsar

  Oavsett om din hund har en kort eller lång päls, en tjock eller tunn päls, eller om den har lockar eller är helt rak, så har vi kammar som passar. Vårt sortiment innehåller kammar med olika täthet på tänderna, bredder och längder för att passa olika typer av pälsar. Kammar kan användas för att rensa ut tovor och knutar, för att fördela balsam och oljor i pälsen och för att ge pälsen en vacker glans.

  Rätt kam för rätt syfte

  För att göra pälsvården enklare och mer effektiv är det viktigt att använda rätt kam för rätt syfte. På Pawpalace hittar du kammar för olika ändamål, till exempel:

  1. Slicker-kam – Slicker-kammar används för att avlägsna lös päls och för att stimulera huden och hårsäckarna. Dessa kammar är perfekta för hundar som fäller mycket.
  2. Gles kam – Glesa kammar används för att ta bort tovor och knutar i pälsen. Dessa kammar är perfekta för hundar med långa och tjocka pälsar.
  3. Underullskam – Underullskammar används för att ta bort lös underull och för att förebygga bildning av tovor. Dessa kammar är perfekta för hundar med tjocka pälsar, till exempel husky och golden retriever.
  4. Karda – Kardor används för att ta bort lös päls och underull på djur med tjock päls. Kardan har roterande metalltänder som drar ut lös päls och underull.
  5. Pälskniv – En pälskniv används för att klippa bort tovor och knutar i pälsen. Den är ett bra verktyg att ha till hands om din hund har mycket tovor i pälsen.

  Att använda kammen på rätt sätt

  För att få bästa resultat när du kammar din hunds päls är det viktigt att använda kammen på rätt sätt. Se till att kammen är ren och fri från hår och smuts innan du börjar använda den. Kammen ska också vara anpassad för din hunds päls, så att du inte skadar huden eller pälsen.

  Börja alltid med att borsta pälsen i riktning med håren, och jobba sedan mot hårväxten för att ta bort tovor och knutar. Var försiktig när du kammar runt ögon, öron och andra känsliga områden så att du inte råkar skada din hund.

  Om din hund har mycket tovor eller en tjock päls kan det vara nödvändigt att klippa bort tovarna eller raka bort en del av pälsen. Detta kan vara ett jobb för en professionell hundfrisör, men med rätt verktyg och kunskap kan du också klara av det själv!

  Pawpalace – din affär för pälsvård

  På Pawpalace är vi stolta över att erbjuda högkvalitativa pälsvårdsverktyg för hundar. Vi erbjuder kammar i olika storlekar och utformningar för att passa olika pälsar och behov. Våra kammar är tillverkade av högkvalitativa material för att garantera hållbarhet och effektivitet.

  Vi strävar alltid efter att erbjuda våra kunder den bästa möjliga servicen och rådgivning. Om du har några frågor eller funderingar kring vilka kammar som passar din hunds päls bäst, tveka inte att kontakta oss. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt verktyg för din hunds pälsvård.

  Köp din hundkam hos Pawpalace

  Om du vill ha en högkvalitativ kam till din hund är Pawpalace din affär. Vi erbjuder ett stort utbud av kammar för olika typer av pälsar och behov. Våra kammar är tillverkade av högkvalitativa material för att garantera långvarig användning och effektiv pälsvård.