Bernese

Här finner du vårt utbud av hundartiklar för Bernese. Observera att produkterna här är baserade på generell rasstorlek och är inte specifikt utvalda efter rasens särskilda egenheter. Hundar skiljer sig från individ till individ, kolla därför alltid att måtten stämmer för just din hund.

  Visar alla 6 resultat

  Berner Sennenhunden – den kärleksfulla och lojala hunden

  Berner Sennenhunden, även känd som Bernese Mountain Dog, är en stor och stark hundras från Schweiz. Dessa hundar är kända för sin kärleksfulla och lojala natur, och är vanligtvis mycket lätta att träna och sköta om.

  Ursprung och historia

  Berner Sennenhunden är en gammal ras som har sitt ursprung i de schweiziska bergen. De användes främst som fårhundar och vallhundar, men även som draghundar och för att frakta gods. Rasen blev officiellt erkänd av Schweiziska Kennelklubben år 1907.

  Utseende och storlek

  Berner Sennenhunden är en stor och kraftfull hund med en muskulös kropp och ett tätt, svart-vitt-rött päls. Deras svarta huvud är starkt och kraftfullt, med mörka, vänliga ögon och öron som sitter högt på huvudet. Deras svans är mediumlång och brukar bära upprätt.

  En fullvuxen Berner Sennenhund kan väga mellan 36-50 kg och vara ca 63-70 cm hög vid skuldran.

  Personlighet och träning

  Berner Sennenhunden är känd för att vara en kärleksfull och lojal följeslagare. De är vanligtvis mycket vänliga mot människor och andra djur, och gör bra familjehundar. De är även mycket intelligenta och lätta att träna, så länge man är konsekvent och tydlig med sina instruktioner.

  Livslängd och hälsa

  Berner Sennenhunden har en förväntad livslängd på cirka 7-8 år. Som med alla hundraser finns det vissa hälsoproblem som är vanligare hos Berner Sennenhunden än hos andra raser. Dessa inkluderar bland annat höftdysplasi, armbågsdysplasi och ögonsjukdomar. Det är viktigt att man köper sin hund från en ansedd uppfödare och att man håller koll på hundens hälsa under dess livstid.

  Berner Sennenhunden som familjehund

  Berner Sennenhunden är en utmärkt familjehund, på grund av sin kärleksfulla och lojala natur. De är mycket vänliga mot barn och andra djur, och älskar att vara i närheten av sin familj. De är även mycket lätta att träna och sköta om, så länge man är konsekvent och tydlig med sina instruktioner.

  Det är viktigt att komma ihåg att Berner Sennenhunden är en stor och kraftfull hund, och att de därför kräver en del plats och rörelse. De är inte lämpliga för mindre lägenheter eller för personer som inte har möjlighet att ge dem tillräckligt med motion och träning. Men för rätt familj, kan en Berner Sennenhund vara en underbar och kärleksfull följeslagare.

  Sammanfattningsvis är Berner Sennenhunden en stark, kärleksfull och lojal hundras med ett vackert utseende. De är lätta att träna och sköta om, och är en utmärkt familjehund. Men det är viktigt att komma ihåg att de är en stor och kraftfull hund som kräver en del plats och rörelse, och att man bör välja en ansedd uppfödare och hålla koll på hundens hälsa under dess livstid.