Kattmat

Kattmat och kattfoder. Vi har ett brett sortiment från särskilt utvalda tillverkare som vi anser möter de krav vi ställer på riktigt bra kattfoder. Din katt är värd den bästa maten och att leva glad, mätt & aktivt.

Visar 1–36 av 77 resultat

Varför är rätt kattmat så viktigt?

Kattmat är mat som är speciellt utformad för att tillgodose katter och deras speciella näringsbehov. Detta är viktigt eftersom katter har andra näringsbehov än människor och andra husdjur, och det är viktigt att säkerställa att de får den näring de behöver för att må bra och hålla sig friska.

Olika typer av kattmat

Det finns många olika typer av kattmat att välja mellan, inklusive torrfoder, våtfoder, konserver och godis. Torrfoder är den vanligaste typen av kattmat och är lätt att lagra och hålla ren. Det är också lågt i fuktighet, vilket kan hjälpa till att förebygga tandproblem hos katter. Våtfoder är mer fuktigt än torrfoder och kan vara bra för katter som har problem med att dricka tillräckligt med vatten. Konserver är oftast gjorda av kött och kan vara en bra källa till protein för katter. Godis är en liten del av en katts diet och bör endast ges som en belöning eller som en liten del av måltiden.

Viktigt att tänka på när man väljer kattmat

Det finns många saker att tänka på när man väljer kattmat för sin katt. Det viktigaste är att se till att maten innehåller alla de näringsämnen katten behöver för att må bra. Detta inkluderar proteiner, fett, kolhydrater, vitaminer och mineraler. Det är också viktigt att välja mat som är lämplig för kattens ålder, storlek och eventuella sjukdomar eller allergier.

När ska man börja ge kattungar kattmat

När man ska börja ge kattungar kattmat beror på hur gamla de är. Kattungar börjar oftast att äta fast föda runt 8-12 veckors ålder, men detta kan variera beroende på kattungens specifika behov. När man börjar ge kattungar kattmat är det viktigt att välja en mat som är speciellt utformad för kattungar och som innehåller alla de näringsämnen de behöver för att växa och utvecklas på rätt sätt.

Kattungar behöver oftast mer protein och energi än vuxna katter, så det är viktigt att välja ett foder som är högkvalitativt och rik på dessa näringsämnen. Det är också viktigt att se till att kattungen får tillräckligt med vatten, så det kan vara bra att ge både torrfoder och våtfoder.

När man ska byta från kattmat för kattungar till kattmat för vuxna katter

När man ska byta från kattmat för kattungar till kattmat för vuxna katter beror på kattens ålder och storlek. Vanligtvis rekommenderas det att man börjar byta till vuxenkattmat när katten når 12-14 månaders ålder. Detta är för att vuxenkattmat har lägre nivåer av protein och energi, vilket är mer lämpligt för vuxna katter.

Det är viktigt att se till att katten får en jämn övergång från kattmat för kattungar till kattmat för vuxna, så att den inte får några magproblem. Det är också viktigt att prata med en veterinär om detta, så att man kan få råd om vilken kattmat som är bäst för just sin katt.