Yorkshireterrier

Här finner du vårt utbud av hundartiklar för Yorkshireterrier. Observera att produkterna här är baserade på generell rasstorlek och är inte specifikt utvalda efter rasens särskilda egenheter. Hundar skiljer sig från individ till individ, kolla därför alltid att måtten stämmer för just din hund.

  Visar 1–36 av 42 resultat

  Yorkshireterrier – Det lilla charmtrollet med stor personlighet

  Yorkshireterrier är en av de mest populära hundraserna i världen, och det är inte svårt att se varför. Dessa lilla charmtroll har en stor personlighet och är alltid redo att underhålla sin familj.

  Dessa hundar är mycket intelligenta och lätta att träna, vilket gör dem till den perfekta följeslagaren för både stora och små familjer.

  Historia

  Yorkshireterrier ursprungligen från Nordengland, där de användes för att jaga råttor och annat smådjur i textilfabriker. Deras små storlekar och raskhet gjorde dem till den perfekta hunden för jobbet.

  I början av 1800-talet blev Yorkshireterrier en vanlig sällskapshund, och deras popularitet har bara ökat sedan dess.

  Utseende

  Yorkshireterrier är en mycket liten hundras med en unik och kännbar päls. De har en silkeslen, glänsande päls som är mörkt blå och tan.

  Deras kroppar är kompakta och muskulösa, med korta ben och en lång, smal svans. De har stora, vackra ögon och öron som står rakt upp.

  Personlighet

  Yorkshireterrier är en mycket lojal och kärleksfull hundras. De är mycket tillgiven och gör allt för att behaga sin familj. De är också mycket nyfikna och naturligt nyfikna, och gillar att utforska sin omgivning.

  Dessa hundar är också mycket självsäkra, vilket gör dem till den perfekta följeslagaren för äventyr.

  Träning

  Yorkshireterrier är en mycket lätt hundras att träna. De är mycket intelligenta och villiga att lära sig nya saker. De är också mycket lydiga och gör allt för att behaga sin familj.

  Det är viktigt att börja träna en Yorkshireterrier så tidigt som möjligt, eftersom de har en tendens att bli envis om de inte får den träning de behöver.

  Skötsel

  Yorkshireterrier kräver en del skötsel för att hålla sin vackra päls i toppform. Deras päls måste borstas regelbundet för att undvika knutar och de bör också trimmas regelbundet för att hålla den i form.

  Dessa hundar är också känsliga för kalla temperaturer, så det är viktigt att se till att de har en varm och mjuk plats att sova på.

  En härlig följeslagare för hela familjen

  Yorkshireterrier är en fantastisk hundras för hela familjen. De är mycket tillgiven och lojala, och de är alltid redo att underhålla sin familj. De är också mycket lätta att träna och sköta om, och de har en stor personlighet som gör dem till den perfekta följeslagaren för både stora och små familjer.

  Yorkshireterrier är en av de mest älskade hundraserna i världen, och det är lätt att se varför. Dessa lilla charmtroll har en stor personlighet och är alltid redo att underhålla sin familj.

  De är också mycket intelligenta och lätta att träna, vilket gör dem till den perfekta följeslagaren för både stora och små familjer. Så om du är på jakt efter en ny följeslagare, tveka inte att besöka en lokal uppfödare idag och se om en Yorkshireterrier passar in i ditt liv!