Acme

Acme hundvisslor erbjuder konsekvent ljudkvalitet, är väderbeständiga och är alla individuellt testade och garanterade. Det är därför Acme hundvisslor används av de bästa hundtränarna runt om i världen.

Faktum är att många köper sina hundvisslor i flera exemplar för att vara säker på att aldrig vara utan sitt mest pålitliga verktyg för hundträning.

Hundar är lika smarta som människor, men de kommunicerar med ljud. Människor kommunicerar med ord och fraser och korrigerande feedback. En hundvissla hjälper dig att kommunicera effektivt med din hund på ett sätt som är ömsesidigt begripligt.

Visselpipa Vallhund, 5 cm Hund Pawpalace
+ Läs mer

Så fungerar hundvisselpipor

Visselpipor har använts för hundträning och kommunikation mellan människa och hund i generationer. Dessförinnan kommunicerade människor med sina hundar genom att vissla på gammaldags vis, med enbart munnen.

Du kan använda en visselpipa för att ”prata” med din hund och etablera en beteenderutin, precis som du gör med verbala kommandon eller klickerträning för att ”sitta”, ”ligga” eller spela apport.

Hundar hör ljudfrekvenser minst tre gånger så höga jämfört med människor. Det kan tyckas som om hundar reagerar på ett ljud som inte finns där när de i verkligheten har hört något som vi människor helt enkelt inte kan höra.

Acme är mer än visselpipor – det är ett original!

Alltid original. Från de två första produkterna, båda världsnyheter, som var så populära att de blev det generiska namnet för en hel genre som de skapade. Ingen köpte en visselpipa; de köpte en Metropolitan eller en Thunderer.

Därifrån har Acme tillverkat och tagit fram världsledande visselpipor för hundar och även vanliga visselpipor. Sedan starten har de tillverkat visselpipor i Birmingham, England.

Så tränar du din hund med en visselpipa

En av de viktigaste men ofta förbisedda färdigheterna som en hund behöver lära sig är återkallelse. Att komma tillbaka till dig om hunden (uppmanat eller på eget initiativ) sprungit bort från dig.

Du kan börja träna återkallelse med mycket unga valpar och vuxna hundar i alla åldrar, håll bara dina pass korta först för att förhindra tristess.

  1. Först och främst måste du hitta något som verkligen motiverar din hund, till exempel en favoritleksak eller godis. Börja med att ropa deras namn för att få deras uppmärksamhet. Visa dem att du har deras godis eller leksak och belöna dem med det om de kommer till dig. När de väl börjar komma för att få sin godbit på ett tillförlitligt sätt kan du börja koppla ihop deras namn med ett specifikt visselljud.
  2. Använd samma ljud varje gång, fortsätt sedan med att kalla ditt husdjurs namn och blås med din visselpipa. Belöna dem varje gång de kommer till dig efter att du har gjort ditt röstkommando och blåst i visselpipan. Använd hundvisselpipan på en plats som är fri från distraktioner till en början, till exempel inne i huset. När hundens färdigheter växer, flytta din visselkommandoträning till allt mer distraherande platser som din trädgård eller en större gräsyta.
  3. Med tiden bör du helt och hållet kunna ersätta ditt röstkommando med visselpipan, och du kommer att kunna gå från att återkalla i lugnet i din trädgård till att din hund kommer även om den hittat något spännande och distraherande platser som den lokala hundparken.

För att undvika att förvirra din hund föreslår vi att du väljer en av våra visselpipor från Acme och försöker hålla fast vid just den modellen. På så sätt kommer dina visselsignaler alltid att låta likadant och din hund kommer att veta att när de hör det specifika ljudet måste de återvända till dig. Bläddra i vårt utbud av visselpipor för hundar och börja din återkallelseutbildning.