Hälsa & vård

Välkommen till kattapoteket! Här hittar du allt sånt som är bra att ha hemma om en olycka skulle ske. Även vitaminer & mineraler, hälsofrämjande artiklar och vårdande hjälpmedel.

Visar 1–36 av 104 resultat

Vård och hälsa för din katt

Att ta hand om sin katt är en viktig del av att vara djurägare. En välmående katt är en lycklig katt, och det finns en del saker som du kan göra för att se till att din katt mår bra.

Mat och vatten

En viktig grund för att hålla din katt frisk är att ge den en balanserad kost. Se till att den får tillräckligt med näring genom att ge den en bra kattmat som är anpassad efter ålder och livsstil. Glöm inte att alltid ha tillgång till rent vatten för katten att dricka.

Hygien

Att hålla din katts både ren och frisk börjar med att se till att den har tillgång till en ren låda. Byt ut kattsanden regelbundet och skölj ur lådan med varmt vatten och milt rengöringsmedel. Det är också bra att borsta katten regelbundet för att hjälpa den att lossa döda hårstrån och hålla pälsen mjuk och glansig.

Kloklippning

Att klippa kattens klor regelbundet är en viktig del av vården. Klorna växer ständigt och kan bli för långa om de inte klipps. Detta kan orsaka obehag för katten och även skada möbler och andra saker i hemmet. Du kan klippa kattens klor själv eller låta en veterinär eller en professionell djurfrisör göra det.

Ta hand om din katt är en viktig del av att vara djurägare. Se till att den får en balanserad kost och tillgång till rent vatten, håll den ren och välmående genom att ge den en ren låda och borsta den regelbundet, vaccinera den enligt veterinärens rekommendationer, överväg att kastrera eller sterilisera den, klipp kattens klor regelbundet och besök veterinären årligen.

Genom att följa dessa råd kan du ge din katt den bästa möjliga vården och hjälpa den att leva ett långt och friskt liv. Här hos Pawpalace hittar du alla kattartiklar du behöver för dig och din katt – genom livet.