Burar & Transport

Transportera din katt säkert i exempelvis bil- eller kollektivtrafiken. Bläddra bland vårt breda utbud eller använd navigationen nedan för att hitta det du behöver.

Visar alla 15 resultat

Transport av katt

Att transportera sin katt kan vara en utmaning, men det finns några saker som du kan göra för att göra upplevelsen så stressfri som möjligt för både dig och katten.

Välj rätt bur

Det finns olika typer av burar att välja mellan när du ska transportera din katt. Välj en som är tillräckligt stor så att katten kan stå upp och vända sig om inuti, men inte för stor så att den blir otrygg. Tänk också på att välja en bur med gott om ventilation.

Vanligtvis är en plastbur det bästa valet för transport, men det finns också mjuka transportväskor att välja mellan. Dessa kan vara bra om du planerar att ta med katten på flyget, eftersom de är lättare att bära.

Träna din katt att gilla sin bur

Det är viktigt att träna din katt att gilla sin bur innan du faktiskt behöver använda den för transport. Låt katten utforska buren och ge den godis och leksaker inuti. Du kan också placera en skål med mat inuti bur så att katten förknippar den med något positivt.

Förbered katten för resan

Innan du börjar resan är det bra att förbereda katten på olika sätt. Se till att den har tillgång till en skål med vatten och ge den något att äta innan resan, så att den inte blir hungrig under vägen. Du bör också se till att katten har på sig ett koppel och en halsband med en identifieringsbricka, i händelse av att den skulle rymma.

Under resan

Försök att hålla bilresan så lugn och stillsam som möjligt. Placera buren med katten i en lugn och sval del av bilen, så att den inte blir utsatt för för mycket buller och vibrationer. Det är också bra att regelbundet kontrollera att katten har tillgång till vatten under resan.

Om du ska ta med katten på flyget är det viktigt att följa flygbolagets riktlinjer för djurtransport. Dessa kan variera mellan olika bolag, så se till att du är förberedd på vad som gäller.

Efter resan

Efter en längre resa kan det vara bra att ge katten lite tid att återhämta sig i sin bur innan du släpper ut den. Ge den också tillgång till vatten och mat, och låt den få utforska omgivningarna på ett lugnt och säkert sätt. Om du har rest till ett nytt ställe, se till att du har all information som behövs för att hitta rätt veterinär i närheten, i händelse av att det skulle behövas.

Att transportera sin katt kan vara en stressig upplevelse, men med lite förberedelse och planering kan det gå smidigt. Tänk på att välja rätt bur, träna katten att gilla sin bur och förbered den på resan. Under resan är det viktigt att hålla den lugn och sval, och att ge den tillgång till vatten. Efter resan kan det vara bra att ge katten lite tid att återhämta sig.